Klimatisatie

Diverse verwarmingssytemen...

aardgas

propaan

stookolie

pellets

hout

warmtepomp

thermische zonne-energie

hybride

in combinatie met...

radiatoren

sierradiatoren

vloerverwarming

wandverwarming

convectoren

luchtverhitters

klimaatkasten

industriële processen

"een slecht binnenklimaat veroorzaakt hoger ziekteverzuim..."

Onder klimaatbeheersing verstaan we het koelen, ontvochtigen, bevochtigen, ventileren en verwarmen van een gebouw zodat er een binnenklimaat ontstaat waarin mensen zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren. Een HVAC-systeem (heating - ventilation - airconditioning - cooling) helpt u om alle luchtfactoren te optimaliseren. Een optimalisatie dewelke niet enkel het rendement van uw machines en uitrusting ten goede komt, maar ook dat van uw medewerkers. Dankzij een ruim gamma technische oplossingen, garanderen we steeds de beste verhouding investerings-/ uitbatingskosten, zonder afbreuk te doen aan het gebruikscomfort.

COMFORT

Een slecht binnenklimaat veroorzaakt hoger ziekteverzuim. Een slecht binnenklimaat kan branderige ogen, keelkriebels en suizende oren veroorzaken. Allemaal klachten die tot ziekteverzuim kunnen leiden en worden aangeduid met de term 'Sick Building Syndrome'. Polytechno heeft ook aandacht voor dit syndroom en vooral voor het belang van een comfortabel binnenklimaat. Gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en scholen kampen met een slecht binnenklimaat. Voor hen is het uiteraard een verademing als het klimaat schoner en frisser is.

KWALITEIT

Door toenemende luchtvervuiling en bepaalde klimatologische omstandigheden kan een bepaalde materiaalkeuze en/of oppervlaktebehandeling immers wenselijk zijn. Afhankelijk van de mate waarin corrosie op kan treden, kan gekozen worden voor een bepaalde kwaliteitsklasse bv een poedercoating, of uitgevoerd in kunststof of roestvaststaal. Correcte filtertechniek en aangepaste regeltechniek zijn belangrijke onderdelen die specifiek voor iedere situatie worden uitgekiend. Maximaal comfort, minimale exploitatiekosten en een milieuvriendelijke toepassingen zijn altijd uitgangspunt bij het ontwerpen en bouwen van een klimaatinstallatie bij Polytechno.

SYSTEMEN

Polytechno heeft voor elke behoefte het passende verwarmingssysteem, hangend of staand, individueel combineerbaar, toekomstgericht en energiezuinig. Of het nu gaat om systemen voor een- of tweegezinswoningen, grote appartementsgebouwen, commerciële of industriële complexen, netwerken voor stadswarmte, renovatie of nieuwbouw: Polytechno kan het realiseren.

RENOVATIE EN AANPASSINGEN

Mede op basis van onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in revitalisering, renovatie, aanpassingen en uitbreiding van bestaande installaties. Voor vervanging van onderdelen zoals ventilatoren, warmtewielen, warmtewisselaars en registerkleppen gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen van hoge kwaliteit, zodat de hoge mate van bedrijfszekerheid opnieuw voor jaren gewaarborgd wordt. Verdere activiteiten die wij binnen deze specialisatie kunnen bieden zijn onder andere het moderniseren van koel-, meet- en regeltechniek, het uitbreiden van installaties met warmteterugwinning, koeling of bevochtiging en het toepassen van energiezuinige motoren.

INSPECTIES, METINGEN EN ADVIES

Wat is de status van uw installatie? Onze servicemonteurs brengen u volledig op de hoogte en geven daarmee een perfecte inzage in uw installatie. Wij verzorgen metingen en rapportage van luchthoeveelheden, druk en temperaturen. U ontvangt advies op maat over onderhoud, verbetering van de functionaliteit en energieprestatie.

MONOTORING OP AFSTAND

Door middel van een inbelfunctie worden periodieke controles uitgevoerd en waar nodig gecorrigeerd, gevolgd door een rapportage. Wij adviseren u graag of deze mogelijkheid bij uw huidige installatie kan worden geïnstalleerd.

SERVICE EN ONDERHOUD

Het goed functioneren van uw systeem staat bij ons voorop. Daarom zijn onze primaire werkzaamheden: voorkomen, analyseren en oplossen van storingen. Dit doen wij met preventief en correctief onderhoud, zoals: - uitvoeren van regulier onderhoud - vervangen van lagers, filters, aandrijvingen - periodiek uitlijnen van aandrijvingen - periodiek koeltechnisch onderhoud - controleren en updaten van software en meet- en regeltechniek. Diverse contractvormen en responstijden zijn mogelijk.