Verwarming

Diverse verwarmingssytemen...

aardgas

propaan

stookolie

pellets

hout

warmtepomp

thermische zonne-energie

hybride

in combinatie met...

radiatoren

sierradiatoren

vloerverwarming

wandverwarming

convectoren

luchtverhitters

klimaatkasten

industriële processen

 

"de belangrijkste energiepost in een gebouw..."

 

In de verwarmingssector volgen evoluties elkaar in snel tempo op. Een hoog rendement, zuinigheid en esthetiek zijn de belangrijkste drijfveren bij deze ontwikkelingen.

De belangrijkste energiepost in een gebouw is de verwarming. Met een energiezuinige verwarmingsinstallatie kan u heel wat energie besparen. Energiezuinige alternatieven voor een klassieke verwarmingsinstallatie zijn bijvoorbeeld een condensatieketel, een warmtepomp of een warmtekrachtkoppeling.

COMFORT

Een slecht binnenklimaat veroorzaakt hoger ziekteverzuim. Een slecht binnenklimaat kan branderige ogen, keelkriebels en suizende oren veroorzaken. Allemaal klachten die tot ziekteverzuim kunnen leiden en worden aangeduid met de term 'Sick Building Syndrome'. Polytechno heeft ook aandacht voor dit syndroom en vooral voor het belang van een comfortabel binnenklimaat. Gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en scholen kampen met een slecht binnenklimaat. Voor hen is het uiteraard een verademing als het klimaat schoner en frisser is.

REGELEN IS SPAREN

De weersafhankelijke-regeling zorgt voor een automatische omschakeling van winter- naar zomeruur en reageert als weersafhankelijke regeling op schommelingen van de buitentemperatuur. Alle comfortfuncties, zoals bv. de partytoets om de energiebesparingsfunctie voor ‘s nachts uit te schakelen en het spaar- en vakantieprogramma, kunt u heel snel en eenvoudig oproepen met een druk op de toets, hetzij rechtstreeks op de verwarmingsketel, hetzij vanuit de woonkamer via een optionele afstandsbediening met een identiek bedieningspaneel.

SYSTEMEN

Polytechno heeft voor elke behoefte het passende verwarmingssysteem, hangend of staand, individueel combineerbaar, toekomstgericht en energiezuinig. Of het nu gaat om systemen voor een- of tweegezinswoningen, grote appartementsgebouwen, commerciële of industriële complexen, netwerken voor stadswarmte, renovatie of nieuwbouw: Polytechno kan het realiseren.

RENOVATIE

Verouderde verwarmingsinstallaties vervangen door nieuwe installaties met een innovatieve en energie-efficiënte techniek zorgt ervoor dat u minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen en is tegelijk milieubesparend. Wie nu in een condensatieketel investeert maakt in elk geval de juiste keuze! Dankzij de mogelijkheid tot gebruik van biobrandstoffen zijn de moderne condensatieketels vandaag al klaar voor de toekomst. Renovatie van de verwarmingsinstallatie – uw persoonlijke bijdrage aan het milieu.

Laat u voor de renovatie van uw woning bijstaan door Polytechno, die u competent en objectief advies zal geven. Wij bekijken uw individuele noden en geven concreet advies over welk verwarmingssysteem voor u het juiste is.

HERNIEUWBARE ENERGIEBRONNEN

Naast de fossiele brandstoffen als stookolie en gas zijn er ook een groot aantal hernieuwbare energiebronnen. Heel belangrijk voor de warmtemarkt zijn bv. de zonnewarmte als basis voor warmwaterbereiding en voor de ondersteuning van de verwarming, of het gebruik van natuurlijke warmte via warmtepompen en het gebruik van biomassa voor de houtstookinstallatie.

SERVICE EN ONDERHOUD

Het goed functioneren van uw systeem staat bij ons voorop. Daarom zijn onze primaire werkzaamheden: voorkomen, analyseren en oplossen van storingen. Dit doen wij met preventief en correctief onderhoud. Diverse contractvormen en responstijden zijn mogelijk.